Prinsengracht 673 3 1017 JT Amsterdam
€ 995.000 k.k.

Vraagprijs€ 995.000 k.k.
TypeMaisonnette
Oppervlakte131m²
Slaapkamers2

Omschrijving

** PLEASE SEE ENGLISH TEXT BELOW **
TEMIDDEN VAN DE FAMEUZE GRACHTENGORDEL BIEDEN WIJ DIT RUIME EN KARAKTERISTIEKE DRIEKAMER APPARTEMENT AAN VAN 131 M2 (BVO 151 M2). DEZE CHARMANTE MAISSONETTE IS GELEGEN IN EEN PRACHTIG PAND, OP EIGEN GROND EN IS VOORZIEN VAN EEN SCHITTEREND UITZICHT OVER EEN VAN DE MOOISTE GRACHTEN VAN AMSTERDAM ALSMEDE EEN PANORAMISCH ZICHT OVER DE DAKEN VAN DE BINNENSTAD.

Dit geweldige appartement is gelegen in een pand uit 1860 en is verdeeld over de derde- en deels vierde verdieping. Bij binnenkomst wordt u direct overvallen door de rijkelijke lichtinval maar ook zeker de bijzondere indeling waardoor iedere ruimte volledig tot zijn recht komt. De hoge plafonds, de open haard, de gashaard en de prachtige dakconstructie geven dit bovenhuis een meer dan smaakvolle uitstraling.

De huidige eigenaar heeft het appartement gefaseerd intern gerenoveerd en verkeert de woning dan ook in een zeer goede staat.

De VvE ‘Prinsengracht 673’ telt 8 leden, wordt professioneel beheerd en er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. De servicekosten voor dit appartement bedragen € 247,- p/m. In 2021 is het dak volledig gerenoveerd evenals de dakgoten en raamkozijnen van iedere woonlaag.

INDELING
Via het stenen bordes leidt het gemeenschappelijke trappenhuis naar de toegang op de derde verdieping. U betreedt het appartement direct in de sfeervolle living. De L-vormige zitkamer is aan de voorzijde gesitueerd en heeft met de drie riante raampartijen fraai zicht op de gracht. Deze zijde is voorzien van een mooie schouw waaronder een houthaard is geplaatst.

De zitkamer loopt direct over in de moderne woonkeuken. De keuken is uitgevoerd met donkerrode kasten en lades en een antraciet natuurstenen aanrechtblad. Voorts beschikt de keuken over een breed spoeleiland met zitgelegenheid en twee goede raampartijen met zicht op het achterhuis. De keuken is luxe geoutilleerd met in het bijzonder het brede ‘Bosch’ fornuis met wok en grillplaat en ruime oven.

De zitkamer is voorzien van een donkere houten vloer, de woonkeuken beschikt over een grijs gemêleerde vloertegel met vloerverwarming.

Naast de keuken leidt de lange gang, thans in gebruik als walk-through “bibliotheek”, naar de slaapkamer aan de achterzijde. In deze gang, met brede raampartijen, is de trap naar bovengelegen verdieping gelegen evenals het eerste en separate toilet. De royale slaapkamer heeft plafondhoge raampartijen en tweemaal openslaande deuren naar het balkon. Dit balkon is gelegen op het noordoosten waar men kunt genieten van de ochtendzon. Aan de linkerzijde van de slaapkamer bevinden zich twee op maat gemaakte brede inbouwkasten. Tevens beschikt deze kamer over een inverter airco evenals een en-suite gelegen badkamer. De slaapkamer is uitgevoerd met vloerbekleding.

De ruime badkamer is uitgevoerd met een grijze vloertegel een wit betegelde wand in combinatie met een donkerblauw gestuukt deel. Voorts is deze badkamer voorzien van een toilet, een ligbad, een diepe douchecabine en twee houten wastafelmeubels met bijpassende spiegels.

De tweede royale slaapkamer op de bovenste verdieping is hoekgelegen. Ook deze kamer beschikt over op maat gemaakte kasten alsmede een inverter airco. De twee dakkapellen, de prachtige dakconstructie en de gashaard geven deze slaapkamer dan ook een zeer romantische uitstraling. De en-suite badkamer is voorzien van een toilet, een inloopdouche, een wastafelmeubel en de wasmachineaansluiting.

De vierde verdieping is voorzien van lichte vloerbedekking op de overloop en een fraaie houten vloer in de slaapkamer.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
Het appartement is gelegen in het hart van de stad; de Jordaan; inspirerend om zijn vele bijzondere winkeltjes, galeries, gezellige markten en de vele restaurants en cafés. De fameuze 9-straatjes zijn nabij gelegen evenals de twee bekende winkelstraten. Kenmerkend voor de buurt is de grote verscheidenheid aan winkels, de gezellige cafés en restaurants. Voor de grotere discotheken en bars loopt u binnen 5 minuten naar het bruisende Leidseplein en op fietsafstand ligt het welbekende Vondelpark. De nabijheid van het Centraal Station, diverse
tram-, bus- en metroverbindingen en de diverse uitvalswegen zorgen voor een uitstekende bereikbaarheid.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (ma-zat van 09.00 tot 00.00 uur & zondag van 12.00 tot 00.00 uur) en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er een wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijstgegevens per 6 september 2022, vergunningsgebied Centrum -2f).

BIJZONDERHEDEN
- Karakteristiek driekamerappartement van 131 m2
- Pand gelegen op eigen grond
- Twee royale slaapkamers met en-suite badkamer
- Prachtig uitzicht voorzijde over grachtengordel
- Panoramisch uitzicht achterzijde over de daken van de binnenstad
- Knus balkon met ochtendzon
- De woning is gefaseerd gerenoveerd tussen 2013-2020 (o.a. keuken, cv, slaapkamer kapverdieping, inverter systeem, plaatsing open haard en vervanging van 2 ramen op 4e verdieping)
- Volledige renovatie van het dak & dakgoten in 2021
- Derde verdieping geheel vv enkel glas, vierde verdieping achterzijde vv dubbel glas
- Inverter systeem aanwezig waarmee zeer lage energiekosten
- Gelegen in het hart van de stad
- Professioneel beheerde VvE
- Servicekosten € 247,- p/m
- Oplevering in overleg

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NENCLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOW ON OFFER, RIGHT IN THE HEART OF THE WORLD-RENOWNED CANAL AREA: A SPACIOUS AND QUINTESSENTIAL TWO-BEDROOM APARTMENT OF 131 M2 (GFA 151 M2). THIS CHARMING MAISONETTE APARTMENT IS PART OF A SPLENDID CANAL HOUSE ON FREEHOLD LAND AND BOASTS MAGNIFICENT VIEWS OF ONE OF THE MOST BEAUTIFUL AMSTERDAM CANALS AND THE CITY’S HISTORICAL ROOFTOPS.

This gorgeous apartment is part of a building dating back to 1860 and takes up the third floor and part of the fourth floor. The moment you enter, you will be struck by the huge amount of light streaming in and the unique layout that showcases every single space beautifully. The high ceilings, the fireplace, the gas burner, and the beautiful roof construction create an exceptional and exceptionally tasteful atmosphere.

The current owner renovated the apartment in various stages and its condition is absolutely perfect.

The professionally managed Homeowners’ Association (VvE) (“Prinsengracht 673”) has 8 members and keeps a multi-year maintenance plan. The service charges for this apartment are €247 per month. The roofing, gutters, and window frames on all floors were renovated in 2021.

LAYOUT
Stone steps from the street and the communal stairwell inside lead to the private entrance on the third floor. The private front door opens directly onto the very comfortable living. The L-shaped sitting room at the front features three large windows that offer magnificent views of the canal and includes a beautiful mantelpiece with a wood-burning fireplace.

The modern kitchen-diner is directly off the sitting room and is fitted out with dark red cupboards and drawers with an anthracite natural stone worktop. The broad kitchen island includes the sink and a breakfast bar. You will also enjoy the views from the two windows that look out onto the back part of the house. The luxuriously appointed kitchen includes various high-end built-in appliances such as the broad range (Bosch) with a wok burner, a grill unit, and a large oven.

The seating area is finished with dark wooden flooring while the kitchen has mixed grey floor tiles with underfloor heating.

Adjacent to the kitchen, a long hallway – currently used as a “walk-through library” leads to the bedroom at the back. This hallway, which benefits from broad windows, is also where you find the stairs to the top floor and the separate toilet. The large bedroom has floor-to-ceiling windows and two pairs of doors to the northeast-facing balcony, which is a great spot to enjoy the morning sun. To the left are two bespoke wardrobes. Furthermore, this room includes an inverter air conditioning system and comes with an en-suite bathroom. The bedroom is carpeted and the spacious bathroom is finished with grey floor tiles and white wall tiles combined with blue plastering. The elegant bathroom features a toilet, a bath, a large walk-in shower, and two wooden washbasin units with matching mirrors.

The second and also very generous en-suite bedroom has a corner position on the top floor. This room also includes an inverter air conditioning system and bespoke wardrobes. The two dormer windows, the impressive roof construction, and the gas burner give this bedroom a uniquely romantic look and feel. The bathroom features a toilet, a walk-in shower, a washbasin, and the white goods connections.

This floor is finished with light-coloured carpeting on the landing and beautiful wooden flooring in the bedroom.

LOCATION & ACCESSIBILITY
The location, right in the heart of the city centre and near the popular Jordaan area with its many unique shops and boutiques, galleries, delightful markets, and a huge variety of cafés and restaurants, is absolutely inspiring and highly coveted. The famous 9-Streets shopping area and Amsterdam’s two most well-known shopping streets are within walking distance. The area is known for its many shops and boutiques, great cafés and restaurants, and its wonderful urban yet sociable vibe. The bustling Leidseplein with all kinds of nightlife venues and bars is a mere 5-minute walk and the Vondelpark is a short bike trip. The proximity of Amsterdam Central Station, various tram, bus and metro lines, and arterial roads make the property easy to reach.

PARKING
There is paid on-street parking (Mon-Sat from 09:00 - 00:00, on Sundays from 12:00 - 00.00 hours) and residents can apply for a parking permit. According to the website of the Amsterdam municipality, there currently is a waiting list for parking permits (waiting list details per 6 September 2022, permit area Centrum-2f).

SPECIAL FEATURES
- Quintessential two-bedroom apartment of 131 m2
- Situated on freehold land
- Two en-suite bedrooms
- Splendid canal views at the front
- Panoramic views of the city centre rooftops at the back
- Cosy balcony catching the morning sun
- Fully renovated in stages between 2013-2020 (incl. kitchen, central heating, top-floor bedroom, inverter air conditioning system, fireplace, and new windows on the 4th floor)
- Roofing and gutters renewed in 2021
- Single glazing on the 3rd floor, double glazing at the back of the 4th floor
- Energy-efficient inverter system
- City centre location
- Professionally managed VvE
- Service charges: €247 per month
- Transfer date in consultation

DISCLAIMER
This information was composed by us with due care. However, we can accept no liability whatsoever for any inaccuracies, incomplete information or otherwise, nor for any loss or inconvenience that this may cause. All specified sizes and dimensions are indicative. Purchaser has his/her own obligation to investigate all matters which are important to him or her. Pertaining to this house, the broker-consultant is of the vendor. We advise you to make use of an expert (NVM) broker to guide you for the purchase process. If you have specific wishes regarding the house, then we recommend you to communicate these in a timely manner to your purchasing broker and to do an independent examination of these things. If you do not make use of an expert representative, then the law considers you enough of an expert to be able to have a good grasp of all matters which are of importance. The MVA conditions apply.

NEN CLAUSE
The usable surface area is calculated in accordance with the NEN 2580 standard determined by the industry. The surface area may therefore deviate from similar buildings and/or old references. This is mainly due to this (new) calculation method. The purchaser states to be sufficiently informed about the aforementioned standard. The vendor and the broker of the vendor do their very best to calculate the correct surface area and content on the basis of own measurements and to support this as much as possible by posting maps with dimensions. However, if the dimensions happen not to have been (completely) determined in accordance with the standard, then this is accepted by the purchaser. The purchaser has been sufficiently given the opportunity to check the dimensions. Differences in the indicated measurement and size do not provide any right to the parties, also do not the adjust the purchase price. The vendor and the broker of the vendor do not accept any liability in this matter.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 995.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort appartement
Maisonnette, Appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1860
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
131m²
Inhoud
443m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
2
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Airconditioning, Rookkanaal

Energie

Energielabel
F
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Gashaard, Hete lucht verwarming, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk

Buitenruimte

Ligging
Aan vaarroute, Aan het water, In centrum
Balkon
Ja

Garage

Locatie

[ { "address": "Prinsengracht 673", "zipCode": "1017 JT", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3659697, "lng": 4.8835508, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Contact opnemen

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of jeu alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Vergelijkbare woningen

Amsterdam Amstelveenseweg 649
€ 949.000 k.k.
Amsterdam Saskia van Uijlenburgkade 159
€ 950.000 k.k.
Amsterdam Oranje-Vrijstaatkade 50
€ 1.050.000 k.k.