Ouddiemerlaan 19 1111 GS Diemen
€ 749.000 k.k.

Vraagprijs€ 749.000 k.k.
TypeHalfvrijstaande woning
Perceel oppervlakte156m²
Oppervlakte156m²
Slaapkamers4

Omschrijving

* * * PLEASE SEE BELOW FOR ENGLISH * * *

SCHITTERENDE OUDE SMEDERIJ UIT 1749 VAN 156 M2 (BVO 207 M2) OMGETOVERD TOT SFEERVOL WOONHUIS MET BEHOUD VAN OUDE DETAILS EN VOORZIEN VAN DRIE SLAAPKAMERS, EEN STRAKKE EN LICHTE BADKAMER EN EEN KLEINE ACHTERTUIN, GELEGEN IN HET PITTORESKE DIEMEN.

Dit bijzondere object, waarvan het originele smederij-gedeelte aan de voorzijde van dit 7 meter brede pand nog deels behouden is gebleven, wordt nu, na een grootscheepse renovatie, te koop aangeboden, wat een kans! De vorige eigenaren hadden hun woning opengesteld voor de landelijke Open Monumentendag, aangezien “De Oude Smidse” een officieel gemeentelijk monument is, de nieuwe eigenaar is van harte uitgenodigd dat ook weer te doen!

Deze unieke woning uit 1749 beschikt over een grote slaapruimte boven met drie slaapkamers, een prachtige voorkamer in het “achterhuis”, een kleine kelder in gebruik als tv-kamer, de keuken in het achterhuis met toegang naar de “opkamer” en tot slot de buitenplaats achter het huis.

Kortom, een prachtige combinatie waar het verleden naadloos overloopt in het heden!

INDELING
Entree via de originele ingang van de oude smederij, hier waant u zich in vroeger tijden met originele deuren en de originele haard. Onderin het achterste deel van de smederij bevindt zich een luik met toegang naar de kruipruimte (hoogte 1 m.), toilet onder de trap, garderobe naast de trap.

Via de originele trap komt men op de ruime slaapverdieping waar zich aan de voorzijde, deels onder de schuine kap, een slaapkamer bevindt. De tweede slaapkamer bevindt zich aan de zijkant en de Master Bedroom met kachel aan de achterzijde van de woning. Op de verdieping bevindt zich tevens een toilet met fontein. Achter de schotten onder de schuine kap zijn er aansluitingen voor wasmachine en droger gemaakt en hangt tevens de cv-combiketel.

Aan beide zijden van het schuine dak zijn dakopbouwen gerealiseerd (geïsoleerd) met daarin glazen daklichten (HR++ glas) voor extra lichtinval.

In het midden van deze verdieping bevindt zich de schoorsteen van de benedenkamer (deze werd vroeger ook als rookkast gebruikt) en de smederij. Vóór de schoorsteen is de badkamer gerealiseerd welke door middel van een muurtje (± 2 m. hoog mét muurverwarming) wordt afgescheiden van de rest van de ruimte. Deze mooie lichte badkamer is uitgerust met een prachtig wit ligbad, dubbele wastafels en twee regendouches boven een deels keramische tegelvloer met vloerverwarming en deels beloopbaar glas.

Vanuit de smederij komt men in de zogeheten tussen-/zitkamer van de achtergelegen woning. In deze prachtige gerestaureerde ruimte ziet u de originele stenen muur samenvloeien met moderne details zoals een strak gestuukte nis in de muur met daaronder de extra aansluitingen voor de vloerverwarmingsunit welke keurig zijn weggewerkt. De vloer is overigens geïsoleerd en dus voorzien van vloerverwarming wat goed tot zijn recht komt onder deze witte cementvloer.
Tevens bevindt zich in deze ruimte de houtkachel, welke nog regelmatig gebruikt wordt en waar u heerlijk tot rust kunt komen met een goed glas wijn in een luie stoel.
Vanuit deze ruimte is er toegang naar de kelder, momenteel in gebruik is als tv-kamer, waar zich onder de witte cementvloer ook vloerverwarming bevindt. In deze kelder is ook de originele bakstenen muur goed te zien.

Vanuit de voorkamer door naar de “achterkamer” waar de keuken is gevestigd en waar men via een klein trappetje toegang heeft naar de zogeheten “opkamer”. In deze kamer, die momenteel als kantoor wordt gebruikt, bevindt zich ook nog een originele bedstee.

De keuken is thans voorzien van een eenvoudig keukenblok met ingebouwde vaatwasser en dubbele spoelbak voorzien van een Quooker. Tot slot nog een separaat kookblok met groot 4-pits gasfornuis.

Vanuit de keuken heeft u middels een klein trappetje toegang tot de tuin aan de achterzijde.

Kortom, een met zorg gerestaureerd en uniek object dat zich leent voor vele doeleinden variërend van wonen, wonen/werken tot (deels) ontwikkelen.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
Door de ideale centrale locatie is de buurt zeer in trek. Vlakbij vindt u het vernieuwde winkelcentrum "Diemerplein" met o.a. een Hema en een AH XL. Daarnaast zijn er diverse sportaccommodaties in de buurt. In de omgeving zijn opstapplaatsen voor het openbaar vervoer: tram 9 en de bushalte om de hoek en verder treinstations in Diemen Centrum en Diemen Zuid. Er zijn diverse uitvalswegen in de buurt (A1, A2, A10). Kortom, de bereikbaarheid is uitstekend en dit op nog geen 10 minuten van hartje Amsterdam! Zoekt u de rust? Dan is het nabijgelegen Diemerbos zeker iets voor u.

PARKEREN
In en om het centrum van Diemen kunt u parkeren in de blauwe zone (maximaal twee uur). Bewoners kunnen een ontheffing of een vergunning aanvragen. De parkeerregels voor het vergunningengebied, de blauwe zone en het betaald parkeren gelden van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 21:00 uur. Dit geldt niet op zon- en feestdagen.

BIJZONDERHEDEN
- Gemeentelijk Monument uit 1749 van 156 m2 (BVO 207 m2);
- Een oude smederij omgetoverd tot volwaardig woonhuis met behoudt van originele details;
- Slaapverdieping met 3 goede slaapkamers;
- Het dak is buitenaf geïsoleerd, tevens geïsoleerde buitengevels;
- Deels geïsoleerd glas;
- Achtergevel opnieuw gevoegd;
- Nieuwe ramen en kozijnen in achtergevel;
- Rustig gelegen in het pittoreske deel Diemen;
- Voor het belendende perceel is inmiddels een onherroepelijke omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een gebouw van 3 appartementen;
- Oplevering in overleg, kan snel.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NENCLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.

**********************************************************************************
FORMER 156M2 (GFA 207M2) BLACKSMITH SHOP FROM 1749 CONVERTED INTO A MODERN FAMILY HOME PRESERVING THE ORIGINAL DETAILS AND PROVIDED WITH THREE BEDROOMS AND EQUIPPED WITH A SLEEK AND BRIGHT BATHROOM AND A SMALL BACK YARD, SET IN THE PICTURESQUE OUD DIEMEN.

This unique deeply renovated property, with its original blacksmith shop exterior gracing the 7m wide building, is now being offered for sale. What an opportunity! The previous owners had opened their home for the national Open Monument Day, since “De Oude Smidse” is an official municipal monument, the new owner is cordially invited to do so again!

This unique 1749 house has a large space upstairs with 3 bedrooms, a beautiful front room in the "outhouse", a small basement used as a TV room, kitchen in the outhouse offering access to the split-level room and, lastly, the courtyard behind the house.

In short, a beautiful combination where the past melds seamlessly with the present!

LAYOUT
Entrance is through the original doorway of the old blacksmith shop, evoking days of old with original doors and the original fireplace. Below, behind the rear section of the blacksmith shop, a hatch opens into a 1m-high crawl space, under-stairs toilet, and wardrobe next to the stairs.

An original staircase leads to the spacious bedroom floor where there is a bedroom at the front, partly under the sloping hood. The second bedroom is located on the side and the Master Bedroom with stove at the rear of the house.
A central heating/boiler unit is tucked away behind the bulkheads under the sloping ceiling, where connections for washing machine and dryer are also available. Rooftop structures with insulated skylights (HR ++ glass) for maximized natural light sit atop either side of the sloping roof.

A chimney from the ground-floor room (used as a smoker, which still gives off a lingering smell when you open the wooden door!) sits in the middle of the open space and the blacksmith shop. A bathroom separated from the rest of the room by a 2m radiant wall is located in front of the chimney. This bright bathroom boasts a beautiful white bathtub, double vanity and two rain showers above a ceramic and glass tiled flooring with underfloor heating. The other side of the chimney is allotted to a sleeping area where the original bedstead is still preserved and a third bedroom has been realized.

The blacksmith shop offers access to the so-called "middle room" of the house, which is located behind the blacksmith shop. In this beautifully-restored room, the original stone wall seamlessly blends with modern details, such as the smoothly plastered niche in the wall with the additional connections for the concealed floor heating unit below it. The floor, which is also insulated, benefits from underfloor heating that re-radiates heat back out into the room through the white cement floor.

There is also a wood stove in the room which is still used regularly and where you can relax with a delicious glass of wine in a lazy chair. This room offers access to the basement, currently used as a TV room, where underfloor heating is also fitted in the white cement floor. The original brick wall in the basement has been preserved.

The front room leads to the "back room", which accommodates the kitchen and offers access to the so-called "split-level room”, currently used as office, and the original bedstead.
The kitchen comes with a simple kitchen unit with built-in dishwasher and double sink with cooker. A large American refrigerator with double doors and double freezer is separately offered for sale. In addition to the refrigerator, there is also a separate countertop with a large four-burner stove, but a big Smeg stove would certainly not look out of place here!

A small stairway from the kitchen leads to the adjacent back garden.

In short, a carefully restored and unique house that lends itself to many purposes ranging from living, living/working to (partial) development.

LOCATION & ACCESSIBILITY
Thanks to its ideal central location, the area is very popular. The renovated shopping centre "Diemerplein", with such stores as Hema and an AH XL supermarket, is within walking distance. There are various sports facilities and public transport - tram line 9 and the bus stop around the corner - within walking distance. The train stations in Diemen Centrum and Diemen Zuid can be reached by bus, and in Diemen Centrum’s case, also by a short walk through the main street. There are several arterial roads nearby (A1, A2, A10). In a nutshell, excellent accessibility and 10 minutes from the heart of Amsterdam! Are you looking for calm and quiet? Then the nearby Diemerbos is definitely for you.

PARKING
There is sufficient (blue zone) parking available in the area. Residents can apply for a parking permit.

DETAILS
- Municipal Heritage site from 1749 of 156 m2 (BVO 207 m2);
- Former blacksmith shop converted into a complete house with the original details preserved;
- Bedroom floor with three good bedrooms;
- Insulated roof exterior and façades;
- Semi-insulated glass;
- Re-jointed rear exterior wall;
- New windows and frames in rear exterior wall;
- Tucked away in the quiet picturesque part of Diemen;
- An irrevocable environmental permit has now been granted for the adjacent plot for the realization of a building of 3 apartments;
- Transfer by agreement.

DISCLAIMER
This information was composed by us with due care. However, we can accept no liability whatsoever for any inaccuracies, incomplete information or otherwise, nor for any loss or inconvenience that this may cause. All specified sizes and dimensions are indicative. Purchaser has his/her own obligation to investigate all matters which are important to him or her. Pertaining to this house, the broker-consultant is of the vendor. We advise you to make use of an expert (NVM) broker to guide you for the purchase process. If you have specific wishes regarding the house, then we recommend you to communicate these in a timely manner to your purchasing broker and to do an independent examination of these things. If you do not make use of an expert representative, then the law considers you enough of an expert to be able to have a good grasp of all matters which are of importance. The MVA conditions apply.

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 749.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, Halfvrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1749
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
156m²
Perceeloppervlakte
156m²
Inhoud
616m³

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal verdiepingen
2

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Houtkachel, Muurverwarming, Vloerverwarming gedeeltelijk
Ketel
Vaillant (2014, Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
Noordwest, 29m², 570×510cm

Garage

Locatie

[ { "address": "Ouddiemerlaan 19", "zipCode": "1111 GS", "city": "Diemen", "lat": 52.3388693, "lng": 4.961959, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Contact opnemen

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of jeu alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms